Happy day before Friday!

.. som alla säger på Mandas jobb.

Vi får väl börja med att grattulera vinnaren i vår tävling. Joakim var en överlägsen vinnareoch visste mer om skylten än vi själva gjorde. Priset finns att hämta här. Det stod föresten Postkontor på skylten.

Sen tänkte vi att alla som läser vår blogg kanske kan skriva en liten kommentar i kommentarsfältet så att vi vet vilka ni är? Det är ju bara ett fåtal som skriver där och endast Ewe som alltid gör det. Så när ni läst klart detta inlägget trycker ni där det står "kommentarer". Sen skriver ni in era namn i fältet för namn och sedan ert meddelande. Övriga fält kan ni strunta i. Tryck sedan på "skicka".


Nu är allt med boende fixat. Vi hittade en lägenhet i början av veckan. Vi skulle ta den men i förgår kväll tackade vi nej. Detta efter att Sean frågat om vi inte vill stanna här och hyra rummet vi sover i. Betala lite för hyra och mat. Det tackade vi ja till. Det är ett bra hus (inte skabbigt som allt annat vi kollat på) säkert och mysigt. Vi får öva mer på att prata engelska när vi bor med dem och hyran blir lite lägre. Så på lördag ska vi SHOPPA. Pyjamasar :)

Nu har vi varit här i två veckor och en dag. Hemlängtan är inte så farlig längre, inte efter Värnamo och Rydaholm i alla fall men vi saknar våra nära och kära oerhört mycket och längtar som galningar till julen. Igår köpte vi nästan presentpapper med julmotiv på! Och nu ska vi lyssna på julmusik :) Vi har även planerat vad för julgodis vi ska göra i år. Hoppas ni ser fram emot att smaka!'

Vi kanske ska ut nån kväll i helgen med Shane. Vi vet inte riktigt, förstod inte helt vad Sean sa, men vi vet i alla fall att vi ska se en rugby match på söndag. Irland möter Argentina. Flaggor skall införskaffas och Tillan vill hemskt gärna ha en hatt med.

Här får ni två bilder som i alla fall underhåller oss!

301978-15

301978-14
(haha)

Go'natt!
Puss&kram




Rättelse och lägenhet

I förra inlägget hade vi en liten tävling. Vi undrade vad det stod på skylten på bilden. Vi menade förståss vad det betyder det som står på skylten.

För övrigt var vi i Phoenix Park idag och kollade på en lägenhet. Den var fin men lite dyr. Vi står farmför den (med vinden i håret) på kortet. Ehrm.. ja. vi kanske itne blev insläppta när vi kollade på den.. men ja.. utsidan var inte så dum.
301978-11

Sen står vi i tillhörande trädgård, eller ja, ni vet.
301978-10

Och sist är det en bild på vart man kan bada om man inte har en egen dusch. Tyvärr tappade nån schampodlaskan.
301978-12

Tävling

Hejhej. Ewe har tjatat sen vi kom hit om att hon vill ha bilder på bloggen, nu är det så illa att även Mandas föräldrar gått med i tjat-klubben. Så idag får ni lite blilder och en bildtävling! Priset är ej bestämt ännu men förmodligen får vinnaren en guinness eller apelsin från vår nya favoritaffär: Lidl (den enda vi har råd att handla i och de har goda kakor!)

Men först. Intet nytt på lägenhetsfronten. Igår var vi och kollade på ett spökhus. Det var stort och fint utanpå, men grinden gnisslade. Innuti var det sparsamt möblerat och en ful brungrå (av damm) matta löpte genom hela hallen och uppför trapporna och in i det sovrum vi kollade på. Det var STORT och säkert 3,5m högt i tak. Fönsterna var stora och erbjöd utsikt över omgrådet som faktiskt var fint. Mitt i rummet stod en dubbelsäng. Bredvid den en röd fåtölj. Där fanns även en garderob, ett skirvbord och ett tvättställ och massa tom golvyta. Golvet var av stora gamla brädor (huset är från sekelskiftet) men täcktes mest av den stora smuttsiga mattan. Det tillhörde dock eget badrum och kök. I Badrummet fanns inget golv, det var mest smutsig betong. Väggarna var dock fint kaklade. Köket går knappast att beskirva. Smuttsigt? Ja. Golv? Mja. Men det var ett kök, visseligen utan tvättmaskin. Det fanns lampor i taken som lös så antagligen hade de el i alla fall =).

Ja, han ska ringa om rummet/rummen är lediga på måndag (det var några innan oss som kollade). Är det ledigt får vi nog bita ihop och städa!

Igår kväll åt vi middag med Sean och Kate. Mycket gott, lax och potatis i ugnen. Sen somnade vi framför en film allihop. Nästan.

Så till tävlingen. För att vinna ska ni lista ut vad som står på denna skylt:
301978-7

301978-9
Trångt på övergångsstället i slutet/början av O'Connell Street.

301978-8
Även på shopping gatan Grafton Street är det mycket folk en lördagsförmiddag.

Ni kanske ville ha bilder på oss, men de blev så misslyckade. Dessutom har i sett oss för men Dublin har ni ju inte sett :) Ha de bra! Piff&Puff (?)

Snart helg

Snart har vi jobbat en hel vecka... de går bra för oss båda även om vissa språksvårtigheter kan uppstå =).


Matilda om sitt jobb:
Första dagen = nervositet. Haha så nervös att benen var mjukare än spaghetti. Men de på jobbet är mycket trevliga och hjälpsamma. Jag sätter in papper i pärmar. Organiserar bland kataloger. Svarar i telefon när andan faller på. (inte särskilt ofta som den gör de dock =) De är oftast fyra andra som är där, men de är några andra oxå å de har jag inte koll på var de heter å var de finns. Kanske är fantsipersoner vem vet hehehe. eller kanske de är olika pärmar som kallas så. vem vet =). Jag dricker mycket te och vatten, så mamma du behöver inte oroa dej för att jag lider av vätskebrist.

Amanda om sitt jobb:
Mitt jobb ligger ju lite utanför stan. Härifrån tar det 20 minuter att gå in till Harcourt, därifrån tar det ytterligare 20 minuter med snabbtåget. Jag gör ungefär samma saker som Tillan. Sätter in pappren i mappar och pärmar och skriver in saker i datorn. Dricker inte te lika ofta som hon dock! Det är ganska många som springer ut och in på kontoret på Sissling. Men för det mesta är det fyra andra som är där. Vee som är flummig och säger "I'm gonna kill you" till massa människor. Sue som svär som en borstbindare (?), Janice som är lugn och snäll och en äldre dam med ett konstigt namn, hon är mysig. Det är ett rörigt kontor med kartonger och pappren överallt. De ropar och har sig. Kul =)

Vi hade vissa planer på att besöka ett twin rum, men när vi kom till lägenheten var de inte hemma. Så vi fick ringa och vi ska träffa dem vid klockan 21.30 istället. Hoppas de är något sevärt, annars blir manda arg för hon vill sova vid det laget =).

Ta hand om er.

Amandus o Matildus


Sömnlös natt

Nu har Tillan precis ett sig iväg till sitt nya jobb. Hon fick lite instruktioner via mail igår om vad hon ska säga i telefon och så. Hon var inte måttligt nervös! Sov knappt nånting i natt och höll mej vaken med! Hehe, den enas nervositet är den andras sömnlöshet? =)

Hoppas allt går bra för henne i alla fall. Själv ska jag inte iväg förrens två på arbetsintervju eller introduktion eller nått. Ska ta LUAS från st Stephens Green (kan ta en närmre men bättra att gå dit jag hittar) till Stillorgan, hur ska det gå? Får se om ja hamnar rätt =p Vet inte vad jag ska göra till dess, fortsätter nog o letar lägenhet. Ska ringa om ett rum nu snart men tror det är lite för tidigt att ringa vid halv 9.

Tillan o jag har sån hemlängtan båda två, saknar till och med Värnamo o Rydaholm, inte bara folket i "städerna".  Vi har kommit fram till att vi nog inte är den äventyrliga typen. Men vi ska klara det här. Det kommer nog bli bättre när vi kommit igång med jobben och har nånstans att bo.

Fint vänder idag, som vanligt. Håller det i sig tar jag nog min bok och beger mig till St Stephens Green Park och sätter mej där och läser lite. Trisst o bara vara "hemma". Får ta o köpa tidningen med och kolla annonsdelen.

Ha det bra alla där hemma! <3

Lyxa till det med lite youghurt

Ja, nu har vi varit här i tre dagar. Vi har mest ströat  (enligt tillan ) strövat (enligt resten av svenska folket) om kring på Dublins gator.
Shane åkte härifrån igår. Vi misstänker att han gick nder benämningen barnvakt, åt oss då =). Han verkade lite orolig över att vi inte skulle klara oss själva på stan.
Nu bor vi i lägenheten med Kate. Hon är jätte trevlig, men hon fick nog ett si så där första intryck av oss då vi råkade följa efter henne genom lägenheten när hon skulle byta till inneskor. Hon såg fundersam ut.

Igår när vi gick vi runt på stan gick vi mer vilse än rätt, men vi såg ändå mycket och vi pustade ut i solen i St Stephens Green Park. Vi hittade även våran nya favorit affär, Dunnes Store, vi har dock problem med uttalet, det låter ju som "dans",

Igår kväll ringde vi en man som annonserat om ett rum för uthyrning. Vi fick ringa en gång var för att få rätt adress och inte ens då lyckades vi. Men vi hittade rätt ändå. Efter ett tag vill säga. Vi hittade till rätt gata, men stog och såg oss vilset omkring i ett antal minuter innan en trevlig man frågade oss om vi letade efter nr.6. Det gjorde vi. Han hade hyrt ett av rummen som var lediga där. Vi gick och titta på det andra. Ja, vad kan man säga. Skabbigt rum att dela för två, eller en, men extrasäng fanns tillgänglig. För övringt var det helteckningsmatta överallt och
kök o badrum skulle delas med 4 andra. "Tvättstugan" var ett litet rangigt skjul i erhm, trädgården? där var nog nån buske i alla fall. Behöver vi tillägga att vi inte skrev på nått hyresavtal? =)

Tidagre nu i kväll var vi ute och gick en runda här i området. Som vanligt hamnade vi i en mataffär där vi kollade på allt som fanns. Vi hamnade framför kyldisken och youghurten. Längtansfullt höll vi i en varsin 1 euros-youghurt och tänkte "ja, men det är ju faktiskt fredag!" så vi slog på stort. På vägen hem satte vi oss på en sten vid vägen. Två killar i en bil flörtade med oss och verkade roade. Vi var inte roade alls.

Väl tillbaka i lägenheten hade Kate gjort iordning kvällsmat. Grekisk sallad och mackor. Mycket gott och teet som Kate gör är underbart! Detta intogs i köket. Vi har lite svårt att småprata på engelska fortfarande. Som tur var så var tv och nyheterna på. Där pratade de om mul och klövsjukan. Amanda tänkte att detta var ett perfet tillfälle att småprata lite om djursjukdommar och satte igång att samtala med Kate om the crazy cow sickness. Hon såg väldigt undrande ut och lite orolig.

301978-5
Gårdagens "att göra".

301978-6
Vägen till centrum. För en vanlig dublinbo tar det nog 30 minuter att gå dit. För oss tar det cirka 45 för vi väntar alltid på grön gubbe när vi ska gå över vägen! (så du kan vara lugn mormor, jag är försiktig i trafiken /amanda)

amanda&matilda som tackar så hemskt mycket för alla fina kommentarer <3

Framme!

Oj vilken dag! vi  vaknade tdigt i morse och åkte ifrån Värnamo vid 8. Amandas pappa körde och Fidde var med som sällskap.

Det var inte så farligt långt till Säve flygplatsen så vi var där i god tid. Åt lite och checkade sedan in väskorna. Sedan tog vi farväl av pappa och pojkvän. Det var sorligt. När de gått så tänkte vi gå på toa innan vi gick igenom säkerhetskontrollen. Förblindade av tårar råkade vi hamna på herrtoan. Ups.

Sen köpte vi en adatper som vi redan testat att den funkar. 
Därefter letade vakterna igenom våra väskor och tyckte att Amandas dator såg hotfull ut. Matilda undrade om de ville ha ett paket.

Sen behövede inte inte vänta så värst länge innan vi fick gå på planet. Vi hade svårt att förstå vad som sas då den irländska accenten är lite smått obegriplig. Men vi lyfte och flög ett tag. Sedan började piloten mumla i högtalarna igen. Vi blev iskalla och trodde att vi skulle störta. Matilda sa "Det kommer turbulens!".Men det visade sig att han pratade om ett lotteri och vinnaren till det. Hm.

Så vi landade hela och välbehållna. 40 minuter tidigare än planerat. Vi fick våra väskor (tack och lov!) och mötte sedan upp med Seans son Shane vid en informationsdisk. Han var trevlig och körde oss in till deras lägenhet. Här sitter vi nu och är jätte hungiga. Shane gör en paj och vi vet inte om vi kommer få äta av den eller inte! Hoppas vi får.

Sen ska vi ut och köpa schampo och sånt viktigt.

Hoppas ni har det bra alla där hemma. Vi saknar er!
Pussar och kramar

10 min senare: vi fick äta! det var utsökt =) shepardspaj eller nått sånt.

Framsteg

Hej alla glada!
Nu sticker jag och amanda snart. Vi fick alldeles nyss ett mail från honom vi ska bo hos första nätterna. Han skrev att han har ordnat arbete åt oss som typ assistenter (svara i tfn och dyl.) NERVÖST!

Han skrev oxå att hans son kommer att möta oss på flygplatsen.. =)
De närmaste dagarna kommer att bli nervösa och intensiva, förmodligen kommer de även  innebära att vi skämmer ut oss hela tiden.

Om ni har lust att veta hur de här lilla äventyret kommer att sluta, så fortsätt läsa!

/Matilda

Hej, nu lägger jag (Amanda) till lite här efter Tillans fina inlägg.
Förutom att vi fått våra jobb så letar vi ju bostad för fullt. Och vi har kanske något på gång. Det är en tvåa och det är en präst som hyr ut den för att han och hans familj bor i Miami för tillfället. Priset är underbart lågt och räkningarna ingår i det. Den är möblerad och vi har dessutom tillgång till lakan, handuktar, täcken och sånt. Det låter för bra för att vara sant och det är det troligen också =p Nu vill vi bara veta lite mer exakt vart i Dublin lägenheten finns. Vi kan bo någonstans inom Dublin 8 och Dublin 16, för det är där jobben är.

Problem är bara att Tillan och jag tycker det är lite läskigt att han är präst. Han skriver God bless you i slutet av sitt senaste mail och bland några frågor han ställer (namn, fördelsedatum och sånt) så frågar han om vi är "born again". Tror det är nått religiöst? Läskigt.
  Dessutom ser vi stora tidningsrubriker framför oss när vi tänker på det. Utgav sig för att vara pastor, mördade två svenskor. Och liknande.Men men.. vi får se hur det går.
Även det kan ni få reda på om ni fortsätter läsa vår oerhört spännande blogg.
It's all happening. It's all happening!

/Amanda

Om tre dagar...

Tillan har varit på bröllop i Stockholm i helgen, vilket verkar ha varit trevligt! Hon har desstuom fixat en gammal mobil till oss som är upplåst. Då ska vi bara lista ut hur man skaffar ett irländskt kontantkort med. Någon som vet hur man gör?

I mån tror jag vi ska se om vi hittar en present till Sean och hans familj. Får se vad det blir. Mamma hade tips på en snygg skål från costa boda, men jag tycker att den väger alldeles för mycket. Mashmallows skumgummigodis har en bätte vikt ju. Det är Tillan och jag överens om.

Jag har ägnat otaliga timmar denna helgen åt att maila om mängder av lägenheter/rum i Dublin. Men jag har bara fått två svar. De svarade båda två att vi ska höra av oss på torsdag när vi är där och se om ställerna fortfarande är lediga. Någon som har tips på en lägenhet i Dublin? Hah. Om det här ändå var en blogg som lästes av flera hunda människor dagligen. Då kanske det hade funnits en vits med att ställa sådana frågor =).

Jag köpte nya skor i går som jag måste ha med till Dublin. Det är klack på dem, så de passar nog att ha till jobbet. De väger lite mer än de andra skorna jag tänkt ha med (förutom vinterkängorna) så jag ska ha dem på mej när vi flyger. Har inte bestämt mej om jag ska ta med vinterkängorna från början, men jag tror jag ber familjen att ta med sig dem när de kommer och hälsar på.
Så det var detta inläggets skostycke.

Det är lika bra jag fortsätter att leta efter boende nu. Hej så länge=)


Om en vecka...

Pratade just med Tillan i telefon. Hon upplyste mig om vilken dag det är idag. Onsdag, det innebär att om exakt en vecka sitter vi på flygplatsen nu. Förväntansfulla och livrädda skulle jag tro. Det känns verkligen avlägset men en vecka gå ju så fort.

Carolina, om du läser detta så är min mail: [email protected]

Jag drömde inatt att Sean kom hit igen och att han skulle köra oss till flyplatsen. Tillan och jag pratade engelska med honom, såklart, men han tyckte vi var så dåliga att han lärde sig att prata svenska bara för att vi skulle kunna samtala med varandra! Han lärde sig snabbt faktiskt.. Tillan och jag kände oss dock lite förlämpade. Som tur var påminde drömmen mej om en sak också. Att vi borde köpa en present att ta med till Sean och hans familj. I drömmen sa han nämligen att han ville ha en vas. Jag tror inte han vill det på riktigt dock. Han såg inte ut sm någon vas-kille.

Simon Dahl har tipsat om en klubb vi måste gå till i Dublin där det spelas mycket rockmusik. Låter väldigt bra och vi ska verkligen försöka ta oss till den någon helg framöver (iih). Nu måste jag laga mat till pappa som kommer hem från jobbet snart.

Amanda


RSS 2.0