30 Augusti, en regnig dag

 

Sitter här och tittar ut i det regniga vädret. Skönt att man får vara inne när det är sånt här trist  väder!  Jag läste någonstans att i november är det 29 regndagar på Irland? Gäller å passa på att vara ute den enda dagen enligt statistikens sagolika värld som det kommer vara uppehåll då!

Det är mindre än två veckor kvar nu och funderingar på om man glömt bort all engelska kryper allt närmare. Jag börjar bli galen! Hela tiden när jag säger något till någon så försöker min hjärna febrilt att komma på hur man säger samma sak på engelska? tur att det finns lexikon!

 


Torsdag 16 augusti, Värnamo

Hej hej.
Idag har vi gjort några praktiska förberedelser inför resan. Vi har skaffat ett varsit VISAkort inför resan! Det var ett flummigt bankbesök, men han som jobbade där tog det lugn och blev inte hysterisk av våra alla skumma frågor. (Särskilt Tillan ställde konstiga frågor). Det visade sig i alla fall vara oerhört smidigt att skaffa ett VISAkort, det var trevligt.
Sen investerade vi en gemensam scarfs (som var på rea). Vi tänker att vi kommer se proffesionella ut i den när vi jobbar i Dublin (vi har dock tänk ha andra kläder på oss också, förutom scarfsen!). Vi får lägga upp ett schema för när vem av oss får ha den =). 
Sist men inte minst har vi lånat fyra dublin/irland böcker på biblioteket, visseligen är två av dem kopior, men det spelar inte så stor roll. Vi har läst och lärt oss massor, och så har vi övat på hur vi ska säga i olika "situationer", exempelvis när vi ska leta lägenhet. Vi var jätte duktiga. VI hade dock lite problem med att rabbla det engelska alfabetet, så vi fick sjunga det, så som man gör när man lär sig det när man är typ 5 år. Vi vet ännu inte hur Z uttalas så om någon kan upplysa oss om det det så blir vi tacksamma :).

I kväll blir det middag på Chaplin med några kompisar, det blir trevligt. Man får alltid en klubba när man går därifrån!

Amanda & Matilda (hemma hos Amanda)image4

Nervös

Nu är det mindre än en månad tills vi lämnar Sverige och beger oss till ett annat regnigt land. Mina händer skakar när jag skriver detta... (så ursäkta alla fel i texten) Det är nu som jag börjar inse att det här verkligen händer! Jag å Manda ska åka till Dublin...

Det blir allt tätare mellan mardrömmarna om vad som kan gå fel. Och sen är de ju alla andra saker man måste tänka på oxå. Jag vägde väskan jag ska ha å den väger 3 kilo. tänk om den hade varit lätt som en fjäder då hade jag kunnat ta me 2 par skor till istället =) Nu blir de nog så att jag måste begränsa mej till 3, nej jag måste ta me fyra nej fem par skor till! Hur ska jag kunna välja? Varför varför ska de vara viktbegränsning på flyg...'suckar tungt'. Det är ju inte precis så att planet inte skulle kunna lyfta om jag tog med 20 kilo till... Jag menar jag skulle ju lika gärna kunna väga 80 kilo. Å inte skulle väl planet bli för tungt då?
Sen är det en annan sak som börjat oroa mej oxå. Om jag har för mkt saker när jag åker dit... hur kmr det då att bli på hemvägen?...




Lördag, 11 augusti, Värnamo

Har väntat på att Tillan ska uppdatera om Seans besök men nähä, här får man ta saken i egna händer om något ska bli gjort :p

Efter lite om och men fick vi veta att Sean skulle komma klockan sex på kvällen i stället på morgonen. Så Tillan och jag spenderade i stort sett hela dagen på stan, utan att lyckas inhandla något annat än ett grattiskort (jag) och kexchoklad (båda).

Sen kom hit, till mitt hus, strax innan sex. Han var väldigt trevlig och lättsam, och det var inte svårt alls att förstå vad han sa, han hade inte så jätte bred dialekt men lite, det lät fint.
Han frågade vilket datum vi skulle komma och sa att han skulle fixa så att nån möter oss på flygplatsen =). Sen sa han att han har fixat ett jobb till någon av oss och att han har ett till på gång! Det han hade klart var ett receptionsjobb på hans företag. Så snällt, vi visste inte att han skulle fixa det till oss, men blev så klart jätte glada. Vi har jobb, då ska vi bara hitta en bostad, när vi kommer dit. Det känns så verkligt nu, fast ändå inte. Spännande!

Han hade bra musiksmak också. Vilket min pappa uppskattade ^^.
Våra försäkringar är fixade och vi har skickat efter ytdrag från straffregistret att ha med oss för säkerhets skull, ifall hyrsvärden vill se eller så. 

Amanda

image3
Tillan pratar med Sean i telefon =) 

Torsdag 9 augusti, Värnamo

Nu sitter vi på Amandas rum och väntar på Sean. Det är honom vi ska bo hos den första tiden i Dublin. Irländare är inte så punktliga av sig har vi lärt oss i dag. Vi kommer inte passa in där borta. Vi är ju alltid i så god tid.

Vi är lite smått nervösa över att träffa honom i alla fall. När vi är nervösa ser vi ut så här:
image2


Tisdag 7 augusti, Värnamo

Hej.
Jag fixade just denna bloggen till Matilda och mej så att vi kan skriva lite om vår vistelse i Dublin, hur lång eller kort den än blir. Men eftersom vi inte ska åka förrens den 12 september (!) så kan jag skriva vad vi sysslar med nu.

Tillan har precis lämnat msn efter att ha spenderat nästan tre timmar med att leta efter någonstans att bo i Dublin. Det fanns en del men det var alltid något fel. För långt kontrakt, för långt ifrån city, bara för en person, för dyrt.. you name it. Men vi hittar nog något när vi väl kommer dit. Jag är mer orolig för att det kommer vara svårt att få jobb.

Men det första och absolut största problemet är ju packningen. Hur ska vi bära oss åt för att få plats med saker för tre månader i en väska, som dessutom inte får väga mer än 15 kg? Visst vi har tio kg till på handbagaget men bara datorn tar väl upp mer än hälften av det. Ja, holy macarony, det kommer bli en svår uppgift att välja vilka skor som inte får följa med...

Men när vi väl lyckats packa en fjäderlätt väska och landat i Dublin, hittat jobb och någonstans att sova, DÅ vill vi att alla kompisar och all familj och släkt kommer och hälsar på. Hoppas det är soligt i Dublin.

Hej så länge! Amanda

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0