Tomten, Julegubben, Joulupukki & Santa Claus

Igår blev vi nyfikna på jultomtens ursprung. Så vi sökte på google. Vi fick bland annat lära oss vad han heter på olika språk och var han gömmer sig.

På tal om julegubben så kom vår kära vän Senada hit med massa godis i onsdags. De var jätteroligt att träffas! Kulturen kom i andra hand och dit kom vi aldrig. Istället kom vi till diverse affärer...konstigt. Ojoj vad vi shoppade... sen hamnade vi i parken, där vi fick fnatt bland löven. Massvis me konstiga kort togs på Senadas mammas begäran =)

På lördags kvällen hann vi även med en misslyckat nattklubb runda. Vi kom bara in på en. Och om vi ska hoppa i tiden så åt vi så gott i fredags att vi trodde vi skulle börja sväva. 'Fajitas' à la Hard rock Cafe. 

Nu har vi även bokat bussbiljett till LImerick 180 kronor tur och retur. Vilket medförde att vi sparade hela 640 kronor istället för att ta tåget. Senada berättade att såna är vi sm(n)ålänningar. Mer pengar i plånboken, mer julklappar till er.

Det var allt för denna gången. Bonne nuit! 

301978-37
Flummattack i väntans tider (på busshållplatsen alltså).

301978-36
Lööv is in the air!


301978-35
Fin julskyltning i lyxbutiken Brown Thomas där vi tre traskade in och köpte det billigaste (40kr) som fanns enbart för att få en av deras fina påsar.

301978-34
Julmys på Grafton

 

 

Dundrum

Tack alla som kommentrade vi blev jätteglada. Lite information kan Manda kanske dela med sig av. Han är runt 1.85 kanske 1.87. En typisk irländare med rött hår och sött leende. Skostorlek runt 43 Ludwig ;).

Det är Shane förresten. Han och brodern är här och hälsar på i helgen. Vi ska göra nått med dem i kväll. Vi vet inte vad ännu. Kanske ska lära dem att spela kortespelet "tecknet" och utklassa dem!

I dag var det återigen dags för ännu en dag fylld med shopping. Vi bestämde oss för att åka till Dundrum och shoppa. Vi tog luas tåget ut vid klockan ett. När vi kom fram tittade vi oss storögt omkring. Så stort! Eftersom vi redan var hungriga började vi leta efter ett McDonalds och hamnade nästan mitt i en fotografering. *Förrvirrande*

Igår var en lugn kväll vi kollade på början av tre olika filmer tillsammans med bröderna. Den sista var dock väldigt bra men då var vi alldeles för trötta.

Två veckor kvar på jobbet nu! Vi har nedräkning, men vi kommer nog sakna alla när vi väl slutar.
 Hela denna lördag har Sean, Shane och Colm ägnat åt att bygga ihop IKEA möbler. Vid frukosten drog Tillan och Sean igång en vadslagning. Fick han ihop en gaderob inom 30min skulle vi laga middag i kväll! Behöver vi tillägga att vi inte behöver fundera ut vad som ska lagas i kväll? =)

Nu ska vi kolla hur garderoberna ser ut!
Saknar er alla!
Kramar

Strejk

Det är minsann inte bara busschafförerna i Dublin som strejkar! Nu har även de två "hårt" arbetande och jultokiga flickorna från Värnamo fått nog. Vill ni ha inlägg här på bloggen oftare får ni allt se till att skriva kommentarer så vi vet om den är läst eller inte. Detta gäller alla utom Ewe som alltid ställer upp.

Sen sist har det hänt mycket. I fredags kom Fredrik och hans familj på besök. och även Shane tittade förbi oh höll Manda sällskap ;) De var mycket trevligt att träffa dem. Vi gick på stan och hade de trevligt.

En kväll som denna ljuder julmusiken ut över Dublins gator från vårt fönster. Manda sitter och klipper i julpapper och Tillan passar då på att informera Amanda Rydins mormor om att Amanda möjligtvis kan bli kvar här. Då hon har träffat en mycket trevlig och charmig rödhårig irländare. Men oroa er inte, han är K-märkt. Alltså kontrollerad och godkänd av Tillan. Nu är Manda lite sur på Tillan så kanske är de bäst att säga godnatt. Manda hälsar att hon trots allt kommer hem med eller utan irländare =)

Natti, natti

Den dagen ingen hade någon mobil

Det här har varit en händelsefull helg, må ni tro! Det började i fredags med att Sean bjöd ut oss på middag på en riktigt flott kinarestaurang. Ingen av oss visste hur vi skulle hantera situationen när kyparen drog ut stolen åt oss. Vi tittade lätt förskräckta på prislistan och bestämde oss för att ta en av de "billigare" rätterna. Endast 160 kronor. =) Men Sean tyckte att vi skulle ha förrätt också. När denna kom in medföljde även tre varma fuktiga handdukar som vi skulle torka händerna på innan maten. Efter denna ustökta måltid gick vi på bio. Mycket trevligt, mindre trevlig film. När vi körde hem blev vi tvungna att köra i Seans lane, för de var så mycket trafik. Om man ska vara riktigt noga så är Seans lane egentligen busslingan. =)

Så kom då konsertlördagen. Efter att ha ätit tacopaj, körde Sean oss till konserten. Det första som hände när vi kom in (och killarna hade gått för att handla) var att ett killgäng kom fram och bad oss ta en bild på dem. Av någon anledning fastnade vi nog också på en eller två kort, så de kan gå. Stämningen under konserten var fantastisk. Efter konserten gick vi in till stan. tydligen var är vi kända som "sweden". Vi hade nämligen pratat med några killar under konserten som frågade var vi kom ifrån, på vägen till stan körde de förbi oss ett flertal gånger (pga bilköerna) och ropade "Sweeeden", och vi ropade glatt tillbaka. Väl inne i stan gick vi till ett par pubar.

I söndags gick vi återigen på bio (tredje gågen på två veckor) denna gång med Shane och Speedy (Jonathan)
För en gångs skull var det en sevärd film som vi tyvärr glömt namnet på. Det var den här dagen som ingen hade någon mobil. Därför tappade vi självklart bort varann. Men ingen fara på taket, Tillan och Speedy tog bussen hem och Manda och Shane promerade bara (?)

Ha en bra vecka allihop!
Och en extra tanke till våra fäder på farsdag =)
/ Tillan&Manda/ alias Piff och Puff/ B1 och B2

PS: flyget är ombokat. Vi kommer hem den 12e december i stället. Ses då!

301978-33
Inne på Guinness Storehouse

301978-32
Henry Street och The Dublin Spire.

301978-31
Familjen Rydin i bekväma fåtöljer på Jamesons destileri.


RSS 2.0