The end of an era

12 september - 12 december. Det är tre månader. Tre månader som gått väldigt fort fastän det ibland känts som de varat en evighet.


I början av förra veckan hade vi så gott som kungligt besök ifrån Värnamo här i Dublin, av Marthin. Vi fick utbudet i affärerna att sjunka drastiskt då vi shoppade loss tillsammans alla tre! Det var så kul att träffa Marthin! Han bodde på ett B&B ganska nära oss så det var smidigt. :)

I förgår kväll kom vi tillbaks till Dublin efter vår lilla weekend i Limerick. Det var en otroligt trevlig helg. I torsdags vaknade vi vid halv 9 och tyckte att vi hade gott om tid att packa det sista, städa, laga mat och titta på julkalendern och sedan hinna med bussen halv ett. När klockan var tio över ett hade vi redan missat bussen och sprang längst O'Connell för att inte missa även den andra bussen, halv två. Fem i halv rusade vi in på stationen, ändå ganska nöjda med oss själva.


Bussresan tog fyra timmar, lite längre tid än det skulle beroende på trafikkaoset i Dublin och lite översvämningar längst vägen. Shane hämtade oss på busshållplatsen, och tur var väl det, annars skulle vi väl kommit vilse direkt. Han lämnade oss sedan på vårat B&B. Ett trevligt ställe som drevs av ett äldre par som var väldigt pratglada och snälla. När vi kommit i ordning hämtade Shane oss igen och körde oss till hans och hans två kompisars hus. (Studenterna här är inte lika fattiga som de i Sverige). Kvällen inleddes med lite kortspel och senare gick vi loss med Mandas kamera. Framåt elvatiden kom en stor taxi och hämtade upp oss eftersom vi skulle in till stan. Det var en mycket speciell taxichaufför som körde. Han pratade på som en galning och skämtade. Men vi fick en förklaring till det, han hade hämtat killarna förra gången de skulle ut också... gamla vänner.


Under kvällen var vi på en pub och en nattklubb. Båda var jätte trevliga ställen med mycket bra musik.


Nästa morgon intog vi en rejäl irländsk frukost på vårt B&B innan Shane åter igen hämtade oss och körde till huset. Vi hade en riktigt lugn och skön dag och gjorde inget vettigt alls. Dagen därpå däremot hade vi fullt upp. Först åkte vi två och Shane till Galway vilket visade sig vara ett riktigt mysigt ställe fyllt av julshoppande irländare. På kvällen visade vi Shane och Jonathon hur man bakar pepparkakor på svenskt vis. I början var de lite skeptiska men insåg snart hur roligt det är. De lade ner stor möda på att göra en rugbyplan med målstolpar och hela köret.


Sista dagen hade vi inte så mycket tid. Var först i ett lagom stort shoppingcenter och sedan gick vi en runda i en park (som Shane påstod grundades av vikingarna som kom till Irland 1986! J )


Väl tillbaks i Dublin kändes det som om vi kommit hem. Men till vårat riktiga hem kommer vi ju inte förens i morgon. Tack alla som läst våran dublin-blogg och tack för alla kommentarer!  

Ses snart. Nollaig Shona!



301978-38
Marthin och Manda tittar fram bakom ett träd framför Trinity College

301978-39
Shane och Manda välkomnar valfri person till vadagsrummet. Fin hatt va?

301978-40
Eamon äter lite popcorn efter utekvällen, så här dags låt vi två och sov sött redan.

301978-41
Jonathon balanserar på ett biltak, inte ensam.

301978-42
Och här dyker han upp ur frysboxen. Mycket skumt.

301978-43
Shane, även känd som rockstjärnan?

301978-44
Nu sov även Emaon sött.

301978-45
Kusten vid Galway. Vackert men BLÅSIGT.

301978-46
Pepparkaksbak!

301978-47
Det fina resultatet. Så blir det när man inte har några färdiga formar ;p

1 advent

Nu har vi tänt första ljuset på vår white board ljusstake. Tyvärr lyser det inte så mycket ifrån den. Igår var ute och åt på en indisk restaurang, de var mycket trevligt. Vi satt och skrattade allihopa mestadelen av tiden åt och med familjens galna och roliga kompis från grekland. Tidiagre på dagen var vi även och åkte skridskor med två personer från Mandas jobb och ett flertal andra från världens alla hörn. Estland till Brasilien! Lite ringrostliga på våra skridskor gav vi oss ut i det galna folkhavet. Läskigt efter som irländarna inte har nån som helst kontroll över sig själva på isen.

Idag ska vi möta Marthin på flygplatsen och han är förvanad om att han kommer bli totalt sönderkramad. Han är så saknad!

Det känns skönt att inte behöva betsämma vem som ska gå upp först i morgon då vi båda jobbat våran sista dag här i Dublin. Vi blev rejält uppvaktade på våra jobb i fredags. Tillan blev utbjuden på middag och fick massa presenter och Manda fick tårta, presenter och många hejdåkramar.

Nu ska vi snart in till centrum, måste handla lite frukost tills imån. Tur att Shane är med, han kan bära påsarna!
I går såg vi en tomte på stan. Han stod i ett gatuhörn och drack ur en flaska. Behöver vi tillägga att han INTE drack julmust? Snarare guinness! Sean berättade att det är det som tomtarna får på juilafton här. Ingen gröt inte.

Puss och Kram!


RSS 2.0