Lyxa till det med lite youghurt

Ja, nu har vi varit här i tre dagar. Vi har mest ströat  (enligt tillan ) strövat (enligt resten av svenska folket) om kring på Dublins gator.
Shane åkte härifrån igår. Vi misstänker att han gick nder benämningen barnvakt, åt oss då =). Han verkade lite orolig över att vi inte skulle klara oss själva på stan.
Nu bor vi i lägenheten med Kate. Hon är jätte trevlig, men hon fick nog ett si så där första intryck av oss då vi råkade följa efter henne genom lägenheten när hon skulle byta till inneskor. Hon såg fundersam ut.

Igår när vi gick vi runt på stan gick vi mer vilse än rätt, men vi såg ändå mycket och vi pustade ut i solen i St Stephens Green Park. Vi hittade även våran nya favorit affär, Dunnes Store, vi har dock problem med uttalet, det låter ju som "dans",

Igår kväll ringde vi en man som annonserat om ett rum för uthyrning. Vi fick ringa en gång var för att få rätt adress och inte ens då lyckades vi. Men vi hittade rätt ändå. Efter ett tag vill säga. Vi hittade till rätt gata, men stog och såg oss vilset omkring i ett antal minuter innan en trevlig man frågade oss om vi letade efter nr.6. Det gjorde vi. Han hade hyrt ett av rummen som var lediga där. Vi gick och titta på det andra. Ja, vad kan man säga. Skabbigt rum att dela för två, eller en, men extrasäng fanns tillgänglig. För övringt var det helteckningsmatta överallt och
kök o badrum skulle delas med 4 andra. "Tvättstugan" var ett litet rangigt skjul i erhm, trädgården? där var nog nån buske i alla fall. Behöver vi tillägga att vi inte skrev på nått hyresavtal? =)

Tidagre nu i kväll var vi ute och gick en runda här i området. Som vanligt hamnade vi i en mataffär där vi kollade på allt som fanns. Vi hamnade framför kyldisken och youghurten. Längtansfullt höll vi i en varsin 1 euros-youghurt och tänkte "ja, men det är ju faktiskt fredag!" så vi slog på stort. På vägen hem satte vi oss på en sten vid vägen. Två killar i en bil flörtade med oss och verkade roade. Vi var inte roade alls.

Väl tillbaka i lägenheten hade Kate gjort iordning kvällsmat. Grekisk sallad och mackor. Mycket gott och teet som Kate gör är underbart! Detta intogs i köket. Vi har lite svårt att småprata på engelska fortfarande. Som tur var så var tv och nyheterna på. Där pratade de om mul och klövsjukan. Amanda tänkte att detta var ett perfet tillfälle att småprata lite om djursjukdommar och satte igång att samtala med Kate om the crazy cow sickness. Hon såg väldigt undrande ut och lite orolig.

301978-5
Gårdagens "att göra".

301978-6
Vägen till centrum. För en vanlig dublinbo tar det nog 30 minuter att gå dit. För oss tar det cirka 45 för vi väntar alltid på grön gubbe när vi ska gå över vägen! (så du kan vara lugn mormor, jag är försiktig i trafiken /amanda)

amanda&matilda som tackar så hemskt mycket för alla fina kommentarer <3

Kommentarer
Postat av: Ewe

HAHAHA "Två killar i en bil flörtade med oss och verkade roade. Vi var inte roade alls." *ASG* Typiskt manda :P jag hade också svårt för småprat i början i vegas, but it gets better ;)

2007-09-14 @ 23:41:33
Postat av: Ewe

hallå, bilder på er brudar tack! :O

2007-09-15 @ 01:38:15
Postat av: senada

iiiii!!! va kul! ja hoppas att de blir av nuu
kom på att jag kan plugga medan ni e på jobbet!!
weii ses (förhoppningsvis) den 21 november!

2007-09-15 @ 12:18:05
Postat av: Ewe

http://popicat.bilddagboken.se :)

2007-09-16 @ 00:11:36
Postat av: Malin

Vill se massa bilder sen :D

2007-09-16 @ 12:10:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0